Str. Mihail Sebastian, Nr. 130 | Sector 5
Av. Constantin Irina (+40) 768 75 1577
E-mail: office@avocatconstantin.ro
Start Chat

Avocat - Sechestru asigurator/Sechestru judiciar/Poprire asiguratorie

      Sechestrul asigurator, sechestrul judiciar si poprirea asiguratorie reprezinta masuri asiguratorii, de care poate beneficia o persoana interesata (creditorul) si constau in indisponibilizarea bunurilor persoanei chemate in judecata (debitor), pentru ca aceasta sa nu le distruga, instraineze sau degrada pe parcursul procesului.

Sechestrul asigurator:

 • Consta in indisponibilizarea bunurilor mobile si imobile ale debitorului, pana la sfarsitul judecatii.
 • Cererea de sechestru are un caracter acesoriu fata de cererea de chemare in judecata.
 • Nu poate fi introdusa decat in urma introducerii unei actiuni de chemare in judecata.

Sechestrul judiciar

 •       Presupune conservarea unui drept, atunci cand exista un proces asupra proprietatii sau a altui drept real principal, asupra posesiunii unui bun mobil sau imobil ori asupra folosintei unui bun proprietate comuna.
 •       Spre deosebire de sechestrul asigurator, sechestrul judiciar poate fi incuviintat si fara existenta unui proces.

Sechestrul judiciar poate fi incuvintat fara a exista un proces, asupra urmatoarelor bunuri:

 •       Asupra unui bun pe care debitorul il ofera pentru liberarea sa;
 •       Asupra unui bun cu privire la care cel interesat are motive temeinice sa se teama ca va fi sustras, distrus sau alterat de posesorul actual;
 •       Asupra unor bunuri mobile care alcatuiesc garantia creditorului, cand acesta invedereaza insolvabilitatea debitorului sau ori cand are motive temeinice sa banuiasa ca debitorul va fugi ori sa se teama de sustrageri sau deteriorari.

Poprirea asiguratorie

 •       Se poate infiinta asupra sumelor de bani sau altor bunuri mobile incorporale datorate debitorului de catre o a treia persoana, sau pe care aceasta i le va datora in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente.

Poprirea asiguratorie

 •       In urma depunerii cererii de solicitare a masurii asiguratorie la instanta unde se judeca procesul, in cazul sechestrului asigurator, sau la instanta in circumscriptia unde se afla bunul in cazul sechestrului judiciar, instanta va decide de urgenta, prin incheie executorie, cu citarea partilor in cazul sechestrului asiguratoriu si fara citare in cazul sechestrului judiciar.
 • Instanta poate stabili si depunerea unei cautiuni.
 •       Incheierea este supusa numai recursului in termen de 5 zile de la comunicare, in cazul sechestrului asigurator si a popririi asiguratorie si in termen de 5 zile, in cazul sechestrului judiciar.

Pentru programari sunati la (+40) 768 75 1577 / (+40) 314 38 1347
E-mail: office@avocatconstantin.ro

© 2013 Avocat Constantin Irina Ioana | Concept & Development Media Studio Art Design | Toate drepturile rezervate.

avocat avocatura cabinet avocat cabinet avocatura avocatura Romania avocati civil penal muncii familiei comercial divort evacuare mostenire partaj uzucapiune contestatii contracte insolventa pensie de intretinere contract individual de munca avocati avocat Constantin Irina Ioana avocatura avocati avocat asistenta consultanta reprezentare juridica consultatii juridice instanta proces tribunal avocat divort plangere contestatii retrocedari legea legi penal drept comercial drept civil revendicari mosteniri partaj uzucapiune raspundere civila reprezentare in litigii dreptul familiei divort incredintare minor pensii de intretinere dreptul muncii litigii actiuni contestatii jurist juridic daune drepturile omului Cabinet Avocat Constantin Irina Ioana din Bucuresti ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in drept civil dreptul familiei dreptul muncii drept comercial drept penal.