Str. Mihail Sebastian, Nr. 130 | Sector 5
Av. Constantin Irina (+40) 768 75 1577
E-mail: office@avocatconstantin.ro
Start Chat

Cererea de divort

      Cererea de divort poate fi introdusa de oricare dintre soti. Aceasta trebuie sa cuprinda numele ambilor soti, motivele de divort, mentiunea daca din casatorie au rezultat copii si semnatura sotului care solicita divortul.

      Instanta competenta sa solutioneze cererea de divort este judecatoria in circumscriptia careia se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. Daca nici unul dintre soti, nu mai locuieste la ultimul domiciliu comun, atunci cererea se introduce la instanta in circumscriptia careia domiciliaza paratul, iar daca paratul nu are domiciliul in tara , este competenta instanta de la domiciliul reclamantului.

      Sotul parat, la randul lui poate formula cerere de divort, pana la prima zi de infatisare , adica pana la termenul de judecata in care ambii soti sunt citati si procedura este legal indeplinita. In cazul in care sotul parat, nu depune cerere de divort in termenul prevazut de lege, va fi decazut din dreptul de a mai cere divortul.

      Motivele de divort pot fi dovedite prin orice mijloc de proba, cu exceptia interogatoriului.

      In cazul in care doriti desfacerea casatoriei, avocatii nostri specializati in dreptul familiei va stau la dispozitie pentru redactarea si motivarea cererii de divort, in functie de cazul prezentat de dumneavoastra.

Pentru programari sunati la (+40) 768 75 1577 / (+40) 314 38 1347
E-mail: office@avocatconstantin.ro

© 2013 Avocat Constantin Irina Ioana | Concept & Development Media Studio Art Design | Toate drepturile rezervate.

avocat avocatura cabinet avocat cabinet avocatura avocatura Romania avocati civil penal muncii familiei comercial divort evacuare mostenire partaj uzucapiune contestatii contracte insolventa pensie de intretinere contract individual de munca avocati avocat Constantin Irina Ioana avocatura avocati avocat asistenta consultanta reprezentare juridica consultatii juridice instanta proces tribunal avocat divort plangere contestatii retrocedari legea legi penal drept comercial drept civil revendicari mosteniri partaj uzucapiune raspundere civila reprezentare in litigii dreptul familiei divort incredintare minor pensii de intretinere dreptul muncii litigii actiuni contestatii jurist juridic daune drepturile omului Cabinet Avocat Constantin Irina Ioana din Bucuresti ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in drept civil dreptul familiei dreptul muncii drept comercial drept penal.