Str. Mihail Sebastian, Nr. 130 | Sector 5
Av. Constantin Irina (+40) 768 75 1577
E-mail: office@avocatconstantin.ro
Start Chat

Avocat specializat in divort –Reprezentare si asistare in instanta

      Cabinetul de avocatura Constantin Irina Ioana, va ofera consultanta juridica si asistenta in procese de divort, ajutandu-va sa obtineti divortul in cel mai scurt timp si in conditiile dorite de dumneavoastra.

      Divortul poate fi obtinut pe cale amiabila la notariat dar si pe cale judecatoreasca.

      In cazul in care partile doresc un divort de comun acord si stabilesc conditiile divortului, ce presupun pastrarea sau revenirea la numele anterior casatoriei, motivele divortului precum si incredintarea minorilor (in cazul in care din casnicie au rezultat copii), instanta va lua act de intelegerea partilor si va fixa un termen de solutionare in camera de consiliu. In acest caz, instanta va lua act de invoiala partilor si va judeca cererea de divort fara a se administra probe.

      In cazul in care nu puteti stabili aceste conditii cu partea adversa, instanta va judeca cererea de divort administrand probele prevazute de lege si va pronunta divortul fie din culpa uneia dintre parti, fie din culpa ambilor soti. Daca sotul parat isi recunoaste culpa privind destramarea casniciei instanta va pronunta divortul fara analizarea motivelor de divort si fara a mentiona culpa desfacerii casatoriei.

Divort acte

  • Copia certificatului de casatorie
  • Copia cartilor de identitate
  • Copia cerificatului de nastere al minorului (in cazul unui divort cu copil )

      In baza acestor documente pentru divort, va putem redacta cererea de divort in timp util, sarcina dumneavoastra fiind doar prezentarea la termenele de judecata.

      Procedura divortului presupune prezenta dumneavoastra la termenele de judecata, divortul fiind o actiune personala. In cazuri de exceptie, va putem ajuta sa divortati si fara prezenta dumneavoastra in fata instantei de judecata.

      Instanta competenta teritorial sa solutioneze cererea de divort este instanta in circumscriptia careia se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. Instanta se va pronunta prin hotarare asupra divortului, impotriva careia puteti declara apel si respectiv, recurs, in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii. In orice faza a procesului partile se pot impaca.

      Pe parcursul procesului, instanta poate pronunta prin ordonanta presedintiala masuri temporare pana la finalizarea procesului, cu privire la incredintarea copiilor minori, la obligatia de intretinere si la folosirea locuintei.

      Apeland la avocatii nostrii specializati in dreptul familiei, va garantam ca vom obtine ceea ce solicitati, astfel incat la finalizarea divortului, sa nu fiti privat de drepturile dumneavoastra.

Pentru programari sunati la (+40) 768 75 1577 / (+40) 314 38 1347
E-mail: office@avocatconstantin.ro

© 2013 Avocat Constantin Irina Ioana | Concept & Development Media Studio Art Design | Toate drepturile rezervate.

avocat avocatura cabinet avocat cabinet avocatura avocatura Romania avocati civil penal muncii familiei comercial divort evacuare mostenire partaj uzucapiune contestatii contracte insolventa pensie de intretinere contract individual de munca avocati avocat Constantin Irina Ioana avocatura avocati avocat asistenta consultanta reprezentare juridica consultatii juridice instanta proces tribunal avocat divort plangere contestatii retrocedari legea legi penal drept comercial drept civil revendicari mosteniri partaj uzucapiune raspundere civila reprezentare in litigii dreptul familiei divort incredintare minor pensii de intretinere dreptul muncii litigii actiuni contestatii jurist juridic daune drepturile omului Cabinet Avocat Constantin Irina Ioana din Bucuresti ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in drept civil dreptul familiei dreptul muncii drept comercial drept penal.