Str. Mihail Sebastian, Nr. 130 | Sector 5
Av. Constantin Irina (+40) 768 75 1577
E-mail: office@avocatconstantin.ro
Start Chat

Actiune în revendicare

      Prin actiunea in revendicare, o persoana solicita instantei de judecata recunoasterea dreptului de proprietate asupra unui bun mobil sau imobil si restituirea acestuia de la persoana care il poseda.

      Reclamantul intr-o actiune in revendicare este dator sa isi dovedesaca dreptul de proprietate. Proba dreptului de proprietate se face printr-un titlu translativ de proprietate.

      Titlul translativ de proprietate este actul juridic jurisdictional sau administrativ, cu efect constitutiv, translativ sau declarativ de proprietate care genereaza o prezumtie relativa de proprietate in favoarea persoanei care il invoca.

Exemple de titluri de proprietate:

  •       Contractul de vanzare-cumparare, testamentul ce contine un legat cu titlu particular, tranzactia, hotararea judecatoreasca ce tine loc de contract translativ de proprietate.

Efectele actiunii in revendicare:

      In caz de admitere a actiunii in revendicare, bunul se restituie liber de orice sarcini. Daca nu mai este posibila executarea in natura, restituirea se va face prin echivalent stabilit la valoarea bunului.

      Posesorul, daca a fost de buna credinta, va putea retine fructele cuvenite, percepute sau dupa caz, echivalentul acestora. In caz contrar, posesorul de rea-credinta este dator sa restituie toate fructele sau valoarea acestora.

      Posesorul, fie de buna sau de rea-credinta, are dreptul sa ceara restituirea integral a cheltuielilor necesare (facute pentru conservarea bunului).

      Daca doriti sa intreprindeti demersurile necesare unei actiuni in revendicare, avocatii nostri va stau la dispozitie.

      Oferim consultanta si reprezentare in actiuni de retrocedare a imobilelor nationalizate (Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor immobile preluate in mod abuziv in perioada 1945-22decembrie 1989).

Pentru programari sunati la (+40) 768 75 1577 / (+40) 314 38 1347
E-mail: office@avocatconstantin.ro

© 2013 Avocat Constantin Irina Ioana | Concept & Development Media Studio Art Design | Toate drepturile rezervate.

avocat avocatura cabinet avocat cabinet avocatura avocatura Romania avocati civil penal muncii familiei comercial divort evacuare mostenire partaj uzucapiune contestatii contracte insolventa pensie de intretinere contract individual de munca avocati avocat Constantin Irina Ioana avocatura avocati avocat asistenta consultanta reprezentare juridica consultatii juridice instanta proces tribunal avocat divort plangere contestatii retrocedari legea legi penal drept comercial drept civil revendicari mosteniri partaj uzucapiune raspundere civila reprezentare in litigii dreptul familiei divort incredintare minor pensii de intretinere dreptul muncii litigii actiuni contestatii jurist juridic daune drepturile omului Cabinet Avocat Constantin Irina Ioana din Bucuresti ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in drept civil dreptul familiei dreptul muncii drept comercial drept penal.