Str. Mihail Sebastian, Nr. 130 | Sector 5
Av. Constantin Irina (+40) 768 75 1577
E-mail: office@avocatconstantin.ro
Start Chat

Avocat Partaj – Actiune partaj

      Prin actiunea de partaj, coindivizarii solicita instantei de judecata sa dispuna impartirea intre ei a bunurilor partajabile, astfel incat fiecare sa obtina cota parte de proprietate ce o au asupra masei de bunuri supuse impartelii.

Actiunea de partaj se introduce la instanta competenta dupa cum urmeaza:

        1. Cererea de partaj succesoral – se introduce la instanta unde defunctul a avut ultimul domiciliu;

        2. Cererea de partaj a sotilor privind impartirea bunurilor comune - competenta difera in functie de momentul la care se introduce actiune:

 •       Daca cererea de partaj se solicita o data cu actunea de divort, aceasta va avea un carater accesoriu si se va judeaca la instanta competenta cu solutionarea divortului;
 •       Daca cererea de partaj se introduce in timpul casatoriei sau dupa desfacerea casatoriei, se vor aplica regulile de drept comun, astfel:
  1.       Cand bunurile supuse imparteli sunt mobile, competenta este judecatoria in raza careia se afla domiciliul paratului
  2.       Cand printre bunurile de impartit se afla si un bun imobil, competenta este judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilul
  3.       Cand ambii soti sesizeaza o alta instanta si ambele sunt competente, instanta cea din urma sesizata, va trimite cauza instantei intai sesizate (daca sunt de acelasi grad) sau instantei de grad mai inalt (daca sunt de grad difert).

      In cazul in care doriti sa initiati un proces de partaj, ne puteti contacta. Va stam la dispozitie atat cu consultanta juridica in materie, cat si cu asistarea si reprezentarea dumneavoastra in asemenea procese.

Pentru programari sunati la (+40) 768 75 1577 / (+40) 314 38 1347
E-mail: office@avocatconstantin.ro

© 2013 Avocat Constantin Irina Ioana | Concept & Development Media Studio Art Design | Toate drepturile rezervate.

avocat avocatura cabinet avocat cabinet avocatura avocatura Romania avocati civil penal muncii familiei comercial divort evacuare mostenire partaj uzucapiune contestatii contracte insolventa pensie de intretinere contract individual de munca avocati avocat Constantin Irina Ioana avocatura avocati avocat asistenta consultanta reprezentare juridica consultatii juridice instanta proces tribunal avocat divort plangere contestatii retrocedari legea legi penal drept comercial drept civil revendicari mosteniri partaj uzucapiune raspundere civila reprezentare in litigii dreptul familiei divort incredintare minor pensii de intretinere dreptul muncii litigii actiuni contestatii jurist juridic daune drepturile omului Cabinet Avocat Constantin Irina Ioana din Bucuresti ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in drept civil dreptul familiei dreptul muncii drept comercial drept penal.