Str. Mihail Sebastian, Nr. 130 | Sector 5
Av. Constantin Irina (+40) 768 75 1577
E-mail: office@avocatconstantin.ro
Start Chat

Avocat - Partaj credit ipotecar

      In comunitatea de bunuri a sotilor, se poate afla si un imobil ipotecat. In caz de partaj, sotii trebuie sa isi imparta atat imobilul ipotecat cat si datoria la banca.

      In aceasta situatie lucrurile sunt mai usoare, daca sotii opteaza pentru un partaj de comun acord, caz in care, cu acordul bancii, acestia vor incheia o tranzactie prin care stabilesc cine va prelua casa si datoria la banca si in ce modalitate creditul va fi achitat.

      In cazul in care, sotii, nu se inteleg, acest lucru va fi stabilit de catre instanta de judecata. Instanta, in urma administrarii dovezilor constand in demonstrarea achitarii ratelor de credit de catre unul dintre soti sau care dintre acestia a avut o contributie mai mare, va acorda imobilul unuia dintre soti. De regula acesta va prelua si creditul la banca.

      In ambele situatii insa, atat in cazul partajului voluntar cat si in cazul partajului judiciar, este necesar acordul bancii, privind atribuirea casei unuia dintre soti.

      Sotul caruia ii va ramane casa, va fi supus unor criteri de analiza de catre banca, situatie in care, daca acesta nu va corespunde acestor criterii, banca, nu va permite suportarea in totalitate a creditului doar de catre unul dintre soti.

      In cazul in care va aflati intr-o asemenea situatie, va recomandam sa apelati la un avocat specializat. Va stam la dispozitie atat cu consultanta juridica in materie, cat si cu asistarea si reprezentarea dumneavoastra in asemenea procese.

Pentru programari sunati la (+40) 768 75 1577 / (+40) 314 38 1347
E-mail: office@avocatconstantin.ro

© 2013 Avocat Constantin Irina Ioana | Concept & Development Media Studio Art Design | Toate drepturile rezervate.

avocat avocatura cabinet avocat cabinet avocatura avocatura Romania avocati civil penal muncii familiei comercial divort evacuare mostenire partaj uzucapiune contestatii contracte insolventa pensie de intretinere contract individual de munca avocati avocat Constantin Irina Ioana avocatura avocati avocat asistenta consultanta reprezentare juridica consultatii juridice instanta proces tribunal avocat divort plangere contestatii retrocedari legea legi penal drept comercial drept civil revendicari mosteniri partaj uzucapiune raspundere civila reprezentare in litigii dreptul familiei divort incredintare minor pensii de intretinere dreptul muncii litigii actiuni contestatii jurist juridic daune drepturile omului Cabinet Avocat Constantin Irina Ioana din Bucuresti ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in drept civil dreptul familiei dreptul muncii drept comercial drept penal.