Str. Mihail Sebastian, Nr. 130 | Sector 5
Av. Constantin Irina (+40) 768 75 1577
E-mail: office@avocatconstantin.ro
Start Chat

Divort cu minor

      Procedura solutionarii divortului, in cazurile in care sotii au un copil minor rezultat din casatorie, difera de procedura divortului fara minori. Instanta de judecata va solutiona divortul avand in vedere interesul superior al minorului.

      In divortul cu minor, este obligatorie efectuarea unei anchete sociale de catre autoritatea tutelara. Ancheta tutelara se va efectua atat la domiciliul actual al minorului, cat si la domiciliul parintelui care paraseste domiciliul comun, pentru situatia in care minorul poate fi incredintat acestuia.

      Minorul care a implinit varsta de 10 ani, va fi ascultat de catre instanta de judecata, in vederea incredintarii.

Desfacerea unei casatorii din care a rezultat un minor, se poate solutiona:

  •       Fie prin acordul sotilor, caz in care acestia se inteleg cu privire la incredintarea minorului, pensia de intretinere a minorului, si alte drepturi pe care le poate avea un parinte privind cresterea si intretinerea copilului;
  •       Fie sotii nu se inteleg, caz in care instanta va decide in functie de probele administrate, avand in vedere doar interesul si drepturile minorului. In asemenea situatii, procesul de divort este lung si traumatizant pentru toate partile implicate.

      Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati. Va putem indruma si asista in cazul in care decideti desfacerea casatoriei.

Pentru programari sunati la (+40) 768 75 1577 / (+40) 314 38 1347
E-mail: office@avocatconstantin.ro

© 2013 Avocat Constantin Irina Ioana | Concept & Development Media Studio Art Design | Toate drepturile rezervate.

avocat avocatura cabinet avocat cabinet avocatura avocatura Romania avocati civil penal muncii familiei comercial divort evacuare mostenire partaj uzucapiune contestatii contracte insolventa pensie de intretinere contract individual de munca avocati avocat Constantin Irina Ioana avocatura avocati avocat asistenta consultanta reprezentare juridica consultatii juridice instanta proces tribunal avocat divort plangere contestatii retrocedari legea legi penal drept comercial drept civil revendicari mosteniri partaj uzucapiune raspundere civila reprezentare in litigii dreptul familiei divort incredintare minor pensii de intretinere dreptul muncii litigii actiuni contestatii jurist juridic daune drepturile omului Cabinet Avocat Constantin Irina Ioana din Bucuresti ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in drept civil dreptul familiei dreptul muncii drept comercial drept penal.