Str. Mihail Sebastian, Nr. 130 | Sector 5
Av. Constantin Irina (+40) 768 75 1577
E-mail: office@avocatconstantin.ro
Start Chat

Dreptul la succesiune

      Dreptul la succesiune il detin mostenitorii legali si testamentari ai defunctului care indeplinesc urmatoarele conditii pentru a mostenii:

1. Sa aiba capacitate succesorala.

Dovada capacitatii succesorale difera in functie de felul mostenirii

  •       In cazul mostenirii prin reprezentare - mostenitorul trebuie sa dovedeasca ca el are capacitate succesorala, iar cel reprezentat era decedat la acea data.
  •       In cazul mostenirii prin retransmitere - mostenitorul supravietuind un timp scurt defunctului, dobandeste el succesiunea acestuia din urma si confundata cu a sa proprie o lasa propriilor sai mostenitori. In acest caz, find vorba de doua succesiuni, mostenitorul trebuie sa dovedeasca “existenta” mostenitorului in momentul deschiderii primei mosteniri si bineinteles, propriile drepturi succesorale asupra mostenirii lasate de acesta.

2. Sa nu fie nedemn.

      Cazurile de nedemnitate, potrivit Noului cod civil sunt strict prevazute de lege si sunt atat de natura legala cat si judiciara. Efectul nedemnitatii consta in inlaturarea mostenitorului de la mostenire. Nu conteaza daca nedemnul este mostenitor testamentar sau legal. Nedemnitatea se aplica in cazul ambelor succesiuni.

3. Sa aiba vocatie la mostenire.

      Vocatie la mostenire o au rudele de gradul cel mai apropiat cu defunctului. De exp. rudele de gradul I,(descendentii) sunt primii chemati la mostenire.

      Dintre acestia insa au vocatie concreta la mostenire, mostenitorul care nu este inlaturat de la succesiune de un alt succesibil. De exp. fiul va inlatura nepotul de la mostenirea tatalui, chiar daca amandoi sunt rude in linie dreapta cu defunctul.

      In cazul in care va confruntati cu o succesiune, nu ezitati sa ne contactati. Va putem oferi consultanta juridica si va stam la dispozitie pentru indeplinirea tuturor demersurilor necesare acestei proceduri.

Pentru programari sunati la (+40) 768 75 1577 / (+40) 314 38 1347
E-mail: office@avocatconstantin.ro

© 2013 Avocat Constantin Irina Ioana | Concept & Development Media Studio Art Design | Toate drepturile rezervate.

avocat avocatura cabinet avocat cabinet avocatura avocatura Romania avocati civil penal muncii familiei comercial divort evacuare mostenire partaj uzucapiune contestatii contracte insolventa pensie de intretinere contract individual de munca avocati avocat Constantin Irina Ioana avocatura avocati avocat asistenta consultanta reprezentare juridica consultatii juridice instanta proces tribunal avocat divort plangere contestatii retrocedari legea legi penal drept comercial drept civil revendicari mosteniri partaj uzucapiune raspundere civila reprezentare in litigii dreptul familiei divort incredintare minor pensii de intretinere dreptul muncii litigii actiuni contestatii jurist juridic daune drepturile omului Cabinet Avocat Constantin Irina Ioana din Bucuresti ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in drept civil dreptul familiei dreptul muncii drept comercial drept penal.