Str. Mihail Sebastian, Nr. 130 | Sector 5
Av. Constantin Irina (+40) 768 75 1577
E-mail: office@avocatconstantin.ro
Start Chat

Divort cu Partaj

      Partajul intre soti, reprezinta impartirea intre acestia a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti. Sunt considerate bunuri comune: terenuri, case, proprietati, sume de bani, bijuterii, obiecte de valoare.

      Proprietatea comuna a sotilor asupra bunurilor comune poarta denumirea de proprietate in devalmasie si se caracterizeaza prin coproprietatea sotilor asupra bunurilor commune, fara ca acestia sa aiba stabilita cota parte ideala din dreptul de proprietate asupra bunurilor.

      In cadrul procesului de divort, oricare dintre soti, poate solicita si partajarea bunurilor comune. In acest caz, sotii se pot intelege cu privire la partaj si pot incheia o tranzactie pe care o vor prezenta instantei de judecata. In cazul in care nu se inteleg, instanta se va pronunta asupa partajului pe baza probelor administrate de catre fiecare sot.

      Nu este obligatoriu ca sotii sa solicite partajul bunurilor comune in cadrul divortului. Partajul poate fi solicitat si in timpul casatoriei sau dupa desfacerea casatoriei.

Taxe divort cu partaj

  •       Taxa judiciara de timbru in valoare de 3% din valoarea masei partajabile, in cazul in care partile inteleg sa le revina ½ din valoarea masei fiecaruia dintre ei;
  •       Daca un sot solicita mai mult de ½ din valoarea masei partajabile va trebui sa mai achite in afara de valoarea de 3%, inca o diferenta ce costa intr-un procent (….%)ce poate sa difere in functie de valoarea ceruta in plus.

      Pentru mai multe informatii despre divortul cu partaj, nu ezitati sa ne contactati. Va putem indruma si asista in cazul in care decideti desfacerea casatoriei cu partajarea bunurilor comune.

Pentru programari sunati la (+40) 768 75 1577 / (+40) 314 38 1347
E-mail: office@avocatconstantin.ro

© 2013 Avocat Constantin Irina Ioana | Concept & Development Media Studio Art Design | Toate drepturile rezervate.

avocat avocatura cabinet avocat cabinet avocatura avocatura Romania avocati civil penal muncii familiei comercial divort evacuare mostenire partaj uzucapiune contestatii contracte insolventa pensie de intretinere contract individual de munca avocati avocat Constantin Irina Ioana avocatura avocati avocat asistenta consultanta reprezentare juridica consultatii juridice instanta proces tribunal avocat divort plangere contestatii retrocedari legea legi penal drept comercial drept civil revendicari mosteniri partaj uzucapiune raspundere civila reprezentare in litigii dreptul familiei divort incredintare minor pensii de intretinere dreptul muncii litigii actiuni contestatii jurist juridic daune drepturile omului Cabinet Avocat Constantin Irina Ioana din Bucuresti ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in drept civil dreptul familiei dreptul muncii drept comercial drept penal.